Donnerstag, 25. September 2008

Påstående: Pekka-Eric Auvinen och Matti Saari planerade massakern tillsammans

TV-kanal ”Nelonen” intervjuade en kauhajokibo Mari, som kände Saari och Saaris ex-flickvän. Mari var klaskamrat av Saaris ex-flickvän. Mari berättade att Saari och Pekka-Eric Auvinen e-mailade till varandra och planerade tillsammans båda skolmassakern. ”om jag lyckas inte, du gör det” var en typisk email. Matti Saari och hans ex-fickvän skildes när Jokela massaker hände ett år sedan. Mari också berättade att Matti Saari var rasist och tyckte inte om Mari eftersom Mari är av estniska ursprung. Mari var ofta rädd för Saari för att Saari var rasistisk mot henne och blev lätt arg och aggressivt. TV-kanal Nelonen kunde inte bekräfta Maris berättelse - de kunde inte få kontakt till Matti Saaris ex flickvän. Är Mari pålitlig källa eller inte är ännu oklart.

Nyhetsvideo av Maris intervju på finska:

http://www.nelonen.fi/videot/uutisvideot/default.asp?video=5500&c=1

Både en forskare i kriminologi och polisföreningars talesman tror att den här andra skolmassakern inte kommer att vara den sista i Finnland. De väntar att de kommer vara mera.

I Finland man räknar att det hän var den tredje fall. Första i serien var bombexplosion 2002 i Myyrmäki shopping-center i Vantaa gjord av Petri Gerdt, som själv dog när bomben exploderade för tidigt när Gerdt var på att sätta den på platsen. Sju människor dödades och 80 skadades. 1989 i Raumanmeri sköt en minderårig elev två av sina klasskamrater.

Matti Saari sköt i klassen sina bekanta. En av offer var hans bra vän. Kanske den vän som stod bakom videokameran i Saaris YouTube videos var en av offer.

skolskjutning
Kauhajoki
skolmassaker
Finland
Matti Juhani SaariIntressant.se

Keine Kommentare: